Hoofdinhoud

Luck Dankers: "Barli levert geen legostenen maar maatwerk"

2,5 jaar geleden gooide projectontwikkelaar Luck Dankers het roer om. Hij verkocht zijn grote huis en werd medekartrekker en later projectleider van CPO-project De Hopman in Aarle-Rixtel. Daar woont hij nu zelf, in een Barli Base DUO-woning. Met zijn eigen bedrijf jaagt hij soortgelijke projecten aan, want hij gunt anderen de vrijheid die hij nu zelf voelt.  

Je eigen bedrijf heet Go Tiny Live Free. Hoe vrij leef je nu?

“Heel vrij, want ik doe alleen nog werk dat ik leuk en belangrijk vind. Mijn ervaring met het CPO-traject en als ontwikkelaar gebruik ik om gemeentes, woningcorporaties, prefabbouwers en toekomstige bewoners te helpen bij hun plannen voor alternatieve woonvormen. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van wonen helpt om het woningentekort te verminderen. En ik geloof dat lage woonlasten het gemakkelijker maken om vrij en betekenisvol te leven.

Alles bij elkaar ben ik aardig druk aan het werk, en soms ben ik héél druk. Maar ik voel geen druk meer. Ook ga ik twee keer per jaar met mijn vriendin een maand op pad met ons busje. Dan werken we op afstand en vieren we vakantie. Dat wilde ik vroeger al, maar het lukte nooit om het te regelen.”

 

Heb je ook dingen moeten opgeven?

“Ik kan het nog altijd niet bedenken. Deze stap heeft me vooral veel opgeleverd. Vroeger racete ik ’s morgens vroeg de straat uit. Nu is het rond mijn nieuwe huis autovrij. Ik loop naar de parkeerplaats, kom buren tegen en maak een praatje. We hebben echt aandacht voor elkaar en dat voelt heel goed.”

2,5 jaar geleden gooide projectontwikkelaar Luck Dankers het roer om. Hij verkocht zijn grote huis en werd medekartrekker en later projectleider van CPO-project De Hopman in Aarle-Rixtel.

"Zo gek is het eigenlijk niet, hoor ik vaak van bezoek"

Luck Dankers

Luck Dankers woont zelf in een ‘Tiny House’ en begeleidt met zijn bedrijf Go Tiny Live Free gemeentes, woningcorporaties, bouwers en toekomstige bewoners bij hun plannen voor alternatieve woonvormen. 

En hoe bevalt je nieuwe huis?

“Dat is heerlijk comfortabel, want het is echt goed geïsoleerd. En het is ook luxe. Ik heb bijvoorbeeld een douche met zo’n lekkere grote douchekop, en een warmteterugwininstallatie om dat weer te compenseren. De hoge plafonds en deuren maken dat het ruim en vrij aanvoelt. Als er mensen op bezoek komen, hoor ik dat vaak terug. ‘Zo gek is het eigenlijk niet’, zeggen ze dan.”

 

Willen anderen met je ruilen?

“Er is zeker veel interesse. Sommigen willen – net als ik – lagere woonlasten, bijvoorbeeld om van hun hobby hun beroep te kunnen maken. Maar er zijn ook andere motieven. Voor de helft van de bewoners geldt dat zij geen koophuis konden betalen. Hier kon dat wel, al was een hypotheek krijgen nog erg lastig.”

 

Waarom was dat lastig?

“Banken vonden het ingewikkeld dat we tijdelijk op deze plek mogen wonen. Daardoor duurde alles lang en liep de bouw deels vertraging op.”

 

Hoezo deels?

“Barli is gelukkig zo flexibel geweest om het project op te knippen. Toen ik zelf verhuisde, lag er een enorme kuil naast mijn huis. Vier maanden later stond daar ineens alsnog een huis. Die creativiteit en oplossingsgerichtheid vind ik sterk. Daarom werk ik zelf graag samen met Barli. Ik zie veel andere, kleine bouwers oppoppen, maar die leveren vaak legostenen. Barli bouwt huizen naar wens. In mijn eigen buurt merk ik hoe fijn dat is. We wonen er anderhalf jaar, en werkelijk niemand wil hier weg.”

Meer weten over Go Tiny Live Free?

 

Bezoek de website

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht